Information til jobcentre om IPS-beskæftigelsesindsats

IPS (Individuelt Planlagt job med Støtte) er en beskæftigelsesindsats målrettet mennesker med psykisk sårbarhed eller diagnose, som har et ønske om og er motiverede for at komme i job eller uddannelse.

Hvis du arbejder i et jobcenter, kan du finde information om vores beskæftigelsesforløb i denne sektion af hjemmesiden.

IPS-forløb – enkeltplads og integration

Et IPS-forløb ved IPSCenter Danmark er evidensbaseret, virksomhedsrettet og tværfagligt. Hvert forløb er dels tilpasset jobcentrets aktuelle behov i forhold til opgaven, dels individuelt tilrettet den enkelte kandidat. Vi tilbyder to typer forløb: IPS Enkeltplads og IPS Integration.

 

Læs mere om IPS-forløb her

 


Målgruppen for IPS-forløb

Målgruppen hos IPSCenter Danmark findes på tværs af jobcentrenes forsørgelsesgrundlag og omfatter mennesker med en psykisk diagnose (skizofreni, bipolar, depression, angst, stress, ADHD samt misbrug) eller psykisk sårbarhed, der er motiveret for eller har udtrykt et ønske eller drøm om at finde et job eller starte på en uddannelse.

 

Læs mere om målgruppen her

 


Sådan arbejder vi med IPS

Filosofien bag IPS-metoden og i vores arbejde med borgere i IPS-forløb er ’diagnose ingen hindring’: Place first, then train. Med den rette støtte og det rette match lykkes det at komme i job eller uddannelse. Vi tror på borgeren, ser vedkommendes ressourcer, og vi taber aldrig målet af syne – vi går hele vejen sammen.

 

Læs mere om, hvordan vi arbejder med IPS her

 


Resultater og økonomi i IPS-forløb

Forskning viser, at der er tre gange så stor sandsynlighed for, at mennesker kommer i job eller uddannelse, når de deltager i IPS-forløb frem for andre beskæftigelsesindsatser. Vi arbejder med effektmålet, at minimum 50 % af deltagerne flyttes fra offentlig forsørgelse til hel eller delvis selvforsørgelse.

 

Læs mere om resultater og økonomi her

 


Kom i gang med IPS i dit jobcenter

Det er nemt at komme i gang med IPS. Det er vigtigt for os at imødekomme jobcentrenes forskellige behov og ønsker - i vores enkeltpladsforløb arbejder vi med borgerne på et individuelt niveau, hvilket betyder, at et jobcenter kan henvise præcis det antal borgere, de ønsker til et IPS-forløb hos os. 

 

Læs mere om, hvordan I kommer i gang her

 


Uddannelse i IPS-metoden

I sammenhæng med vores enkeltpladsforløb tilbyder vi IPSCenter Danmarks IPS-uddannelse og løbende supervision målrettet medarbejdere i beskæftigelsesindsatser, der ønsker at arbejde videre med metoden. Ved at uddanne konsulenterne i IPS vil det lykkes at skabe resultater med borgere, man ellers har vanskeligt ved at nå i mål med.

 

Læs mere om uddannelse i IPS-metoden her

 

Interesseret i at høre med om vores tilbud til jobcentre om IPS-forløb? Ring på tlf. 51 90 56 06 eller send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hold dig opdateret om IPS - klik her

Følg med i nyt om IPS og

IPSCenter Danmark

 

Luk