Information om IPS-metoden

IPS (Individuelt Planlagt job med Støtte) er en beskæftigelsesindsats målrettet mennesker med psykisk diagnose eller sårbarhed, som har et ønske om og er motiverede for at komme i job eller uddannelse.

I denne sektion af hjemmesiden kan du læse mere om metoden og filosofien bag IPS.

Hvad er IPS?

Filosofien i IPS er, at hvis det rette job og de rette arbejdsomgivelser findes, kan personer med psykisk diagnose eller sårbarhed komme i uddannelse eller få arbejde på det ordinære arbejdsmarked uden forudgående træning, men med en sideløbende støtte.

 

Læs mere om, hvad IPS er her

 


Derfor virker IPS

Succesen bag IPS-indsatsen skyldes blandt andet samarbejdet mellem borgeren, den eller de psykiatriske behandlere og en særligt uddannet IPS-konsulent, som har kendskab til det danske arbejdsmarked og lovgivningen inden for området.

 

Læs mere om, hvorfor IPS virker her

 


Evidens for IPS-metoden

Metoden er forholdsvis ny i Danmark, men allerede nu er der opnået imponerende resultater. Alle studier viser konsekvent, at IPS er mere effektiv end andre traditionelle metoder. Vores egne tal viser, at omkring 60 procent når deres mål om enten job eller uddannelse.

 

Læs mere om evidensen her

 

Vil du høre mere om IPSCenter Danmarks IPS-forløb? Ring på tlf. 51 90 56 06 eller send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hold dig opdateret om IPS - klik her

Følg med i nyt om IPS og

IPSCenter Danmark

 

Luk