IPS-konference 2018

"Beskæftigelse og psykisk sårbarhed – når behandling ikke altid er det eneste svar"

Danmarks første IPS-konference er et ’must’ for alle, der interesserer sig for, hvordan vi får flere på arbejdsmarkedet og hvordan vi støtter psykisk sårbare.

Dato: Onsdag d. 3. oktober 2018 kl. 9-16
Sted: Odin Havnepark, Odense

Klik her og tilmeld dig

Dagens konferencier: Jens Arentzen

Jens Arentzen formår at skabe en unik stemning i samspillet med sit publikum, når han levende og underholdende, men med seriøs kant udfordrer vores vanetænkning med sine personlige og provokerende betragtninger, der går lige i hjertet.

Program for IPS-konferencen


8.45-9.00 Registrering og kaffe


9.15-9.20 Velkomst v. Lars Olaf Nielsen, stifter og indehaver af IPSCenter Danmark og adm. dir. i IPS Center Danmark

Efter en ansættelse som teamleder i IPS forskningsprojektet etablerede Lars Olaf konsulentvirksomheden IPSCenter Danmark i september 2015, som siden har samarbejdet med en række af landets kommuner om IPS-indsatser for borgere med psykiske diagnoser.

 
9.20-9.35 Åbningstale v. Hans-Christian (HC) Jacobsen, bestyrelsesformand for IPS Center Danmark, tidl. adm. direktør for Hans Knudsen Instituttet

HC vil løfte os op på det landsdækkende beskæftigelsespolitiske niveau og tale om alle de ressourcer, der ligger gemt i målgruppen af psykisk sårbare og som vi kan få glæde af, hvis vi vil tage målgruppens udfordringer alvorligt og er villige til at investere i at gøre det, der skal til og som vi ved virker. Lad os sammen sikre, at psykisk sårbare menneskers ret til beskæftigelse kan virkeliggøres.
 

9.35-10.25 Henrik Rindom, psykiater med speciale i alkohol- og stofmisbrug

Når man er misbruger og har en psykisk diagnose, kan man tit blive kastebold i systemet. Psykiatrien foretrækker afvænning først, og misbrugscentrene foretrækker behandling for den psykiske sygdom først. Henrik Rindom mener, at vi i højere grad skal se mennesket før problematikkerne.

 
10.25-10.40 Pause


10.40-11.05 Jakob Heltoft, STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

STAR er sat i verden for at fremme en effektiv arbejdsmarkedspolitik. Hør deres syn på de beskæftigelsespolitiske strømninger og bliv klogere på, hvilke indsatser de anbefaler til landets jobcentre, når det handler om gruppen af psykisk sårbare.

 
11.05-11.40 Rikke Plougsbæk, erhvervspsykolog

For nogle mennesker med en psykisk sygdom bliver det at være i arbejde et middel til at komme sig. For dem drejer det sig ikke om at blive raske, så de efterfølgende kan begynde at arbejde igen – men om at arbejde igen, så de kan få det bedre.

 
11.40-12.15 Lene Falgaard Eplov, projektleder og forskningsansvarlig for Projekt IPS

Hør om erfaringerne og resultaterne fra det danske IPS Forskningsprojekt. Lene er også forskningsoverlæge på Psykiatrisk Center København, Region Hovedstaden Psykiatri – og hun har noget på hjerte, når det handler om beskæftigelse og mennesker med psykiske diagnoser.


12.15-13.00 Frokost
 

13.00-14.15 Sandra L. Reese, The IPS Employment Center at The Rockville Institute, USA

Moving Forward Through Work: Using Evidence-based Supported Employment. Sandra Reese vil gennemgå IPS-praksis og -principper, forskning og almindelige implementeringsudfordringer. Derudover vil hun fortælle om det internationale IPS Learning Community, som har udbredt implementering og formidling af IPS på verdensplan.

 
14.15-14.45 Torben Birkeholm, Seniorkonsulent i Hjørring Kommune

Torben Birkeholm er projektleder for investering i arbejdsrettet rehabiliteringsindsats i Hjørring Kommune (Hjørring-modellen) og er manden bag beskrivelse, implementering og evaluering af Hjørring Kommunes interne IPS-indsats. Hør om deres erfaringer med IPS i praksis.

 
14.45-15.00 Pause

 
15.00-15.15 Succeshistorie v. Martin og Steffen Larsen Schmidt fra VVS Engros i Svendborg

Martin fik for flere år siden stillet en psykisk diagnose og var i mange år på offentlig forsørgelse. Efter et IPS-forløb kom han i arbejde. Hør ham og hans arbejdsgiver fortælle historien om hans vej til beskæftigelse.

 
15.15-15.45 Jens Arentzen samler op og reflekterer over dagens pointer

Jens Arentzen formår at skabe en unik stemning i samspillet med sit publikum, når han levende og underholdende, men med seriøs kant udfordrer vores vanetænkning med sine personlige og provokerende betragtninger, der går lige i hjertet. Vi ser frem til hans opsamling af dagen.


15.45-16.00 Afrunding og tak for i dag

Pris og tilmelding

Pris inkl. forplejning:
1.490 kr.


Klik her og tilmeld dig

Hold dig opdateret om IPS - klik her

Følg med i nyt om IPS og

IPSCenter Danmark

 

Luk