Human Recovery bliver til IPSCenter Danmark

Human Recovery skifter den 26. februar 2019 navn til IPSCenter Danmark. Missionen er at sætte den mest effektive beskæftigelsesindsats til mennesker med psykiske diagnoser og psykisk sårbarhed på Danmarkskortet.


IPS står for Individuelt Planlagt job med Støtte. Human Recovery har siden 2015 hjulpet en række jobcentre i hele landet med at få psykisk sårbare mennesker i job eller uddannelse ved hjælp af IPS-metoden. Nu tager vi skridtet videre med IPSCenter Danmark, som bliver landets første IPS-center, der tilbyder uddannelse, forløb i praksis og specialistviden på området.

”Forskning viser, at der er op til tre gange så stor sandsynlighed for, at mennesker får ordinære deltids- og fuldtidsjob, hvis de har været i et IPS-forløb, sammenlignet med andre beskæftigelsesindsatser,” fortæller indehaver af IPSCenter Danmark, Lars Olaf Nielsen, og fortsætter:

”Vi tror på, at alle mennesker får et bedre liv ved at have et arbejde. Studier viser, at op imod 85-90 procent af mennesker med psykiske diagnoser og psykisk sårbarhed er uden arbejde, men 70 procent af disse ønsker sig et arbejde. Det kan lykkes for 60 procent eller flere gennem et IPS-forløb, hvor vi har fokus på det enkelte menneskes lyst, ønsker, evner og interesser frem for diagnoser.”

IPS-metoden skaber resultater
I Human Recovery har vi i de seneste tre et halvt år samarbejdet med en række af landets jobcentre og gennemført mange vellykkede IPS-forløb. Med navneskiftet til IPSCenter Danmark ønsker vi at sætte standarden for IPS-tilgangen i Danmark. Det skal ske gennem IPS-uddannelse, IPS-forløb og udbredelse af specialistviden om IPS-metoden.

”Vores ambition er at være frontløbere, når det gælder IPS som beskæftigelsesindsats. Med vores nye navn vil vi sætte barren højt for en relativ ukendt og effektfuld metode i Danmark,” fortæller Lars Olaf Nielsen og fortsætter:

”Vi brænder for at gøre en forskel for mennesker med psykiske diagnoser og psykisk sårbarhed. Vi har indtil videre afsluttet mere end 300 borgere på tværs af forsørgelsesgrundlag. Af de, der har gennemført forløbet, er 60 procent eller flere kommet i job eller uddannelse. Derfor glæder vi os også til at gå forrest og sætte IPS-metoden på Danmarkskortet.”

Det rette DNA får flere i arbejde
IPS er ifølge ny dansk forskning fra STAR den mest effektive metode til at få mennesker med psykiske diagnoser eller psykiske sårbare i job og uddannelse. Samtidig er deltagerne i IPS-forløb mere tilfredse med den indsats, de har modtaget.

Det er der ifølge Lars Olaf Nielsen en helt særlig årsag til:

”Én ting er at se på IPS som metode. Noget helt andet er, hvordan man faktisk arbejder med den i praksis. Det kræver nemlig noget helt særligt at være IPS-konsulent. Det er også derfor, at vi har udviklet IPS Academy, hvor vi uddanner vores egne konsulenter og interne IPS-konsulenter i jobcentrene,” siger han og tilføjer:

”For at lykkes med målsætningen om at få flere i job eller uddannelse kræver det, at du som IPS-konsulent har en oprigtig interesse i det enkelte menneske. Du skal kunne flytte borgerens mind-set gennem samtale og relationsarbejde. Det er nødvendigt at have en indbygget tålmodighed og den holdning, at ingen slippes, før det lykkes. Med andre ord – at den enkelte konsulent er i besiddelse af et særligt DNA.”

IPS-forløb hjalp Svendborg-borger
Ikke to IPS-forløb er ens hos IPSCenter Danmark, da hver kandidat har sin egen personlige plan. Forløbet er individuelt og helhedsorienteret, og IPS-konsulenten og kandidaten arbejder tæt sammen om indsatsen.

25-årige Sofie fra Svendborg er en af de mange borgere, som med succes har gennemført et forløb hos IPSCenter Danmark. Hun er nu startet på sin drømmeuddannelse som jordbrugsteknolog. Sofie var i tre et halvt år sygemeldt med diagnosen borderline. Før sit IPS-forløb var hun angst for at møde nye mennesker og tage kontakt til virksomheder.

”IPS-forløbet var med til at hjælpe mig videre i livet, og jeg fik tilbudt forløbet på det helt rette tidspunkt. Derudover var min IPS-konsulent og jeg et godt match. Hun var god til at sætte et passende tempo i forløbet, som hverken gik for langsomt eller for hurtigt, og jeg følte ikke, at jeg bare var et tilfældigt nummer i rækken,” fortæller Sofie.

Hvor hun førhen havde haft mange forskellige jobkonsulenter, oplevede hun i sit IPS-forløb, at alt gik igennem en personlig IPS-konsulent, der tog udgangspunkt i hendes behov som menneske.

Hold dig opdateret om IPS - klik her

Følg med i nyt om IPS og

IPSCenter Danmark

 

Luk